Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli, özellikle yaz aylarında bolca tüketilen, büyük küçük herkesin severek yediği sulu meyve çeşitlerinden biridir. Beyaz dut, sağlık açısından oldukça faydalı olan mucizevi meyvelerden biridir. Çocuklar beyaz dutu özellikle beğenerek ve severek tüketirler. Mevsiminde bolca beyaz dut tüketilmelidir. Beyaz dutun reçeli de aynı şekilde oldukça faydalıdır. Hem görünümü hem de lezzeti ile nefis bir tat sunan beyaz dut reçeli, kış aylarında sağlığını korumak isteyenlerin en çok tüketmesi gereken sağlıklı besin maddelerindendir. Yapılışı oldukça pratik olan beyaz dut reçelinin tadını sizler de merak ediyorsanız, mevsiminde temin ederek kış hazırlığına birkaç kavanoz dut reçeli hazırlayın.

Beyaz Dut Reçeli İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 kilo beyaz dut
  • 5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
Hazırlık Aşaması

İlk önce beyaz dutları bol suyun içinde iyice yıkayın ve ardından suyunu süzmesi için süzgece alın. Suyunu süzen beyaz dutları reçel yapacağınız geniş bir tencereye ilave edin. Daha sonra beyaz dutların üzerini tamamen toz şekerle kaplayın ve dutların suyunu bırakması için bir gece tencerenin kapağını kapatarak bekletin.

Pişirme Aşaması

Ertesi gün, dut reçelini temiz bir tahta kaşık ile karıştırın ve tencereyi ocağın üzerine alın, altını açın. Beyaz dutlar iyice yumuşayana kadar reçeli kaynatın. Ardından kaynamakta olan beyaz dut reçelinin içinden metal bir kevgir yardımıyla dutları çıkarın ve kenara alın. Tencerenin içinde kalan şerbeti koyulaşıp kıvamını alana kadar kısık ateşte kaynatın. Şerbeti indirmeden önce içine yarım limon suyunu sıkın ve bir iki taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatın.

Kavanozlama ve Saklama

Reçelin içine önceden aldığınız beyaz dutları yeniden ilave edin ve temiz cam kavanozların içine soğumadan doldurun. Hemen tüketecekseniz, soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatmanızı öneririz. Eğer kış ayında tüketmek için bekletecekseniz, mutlaka reçel kavanozlarının kapakları sıcakken kapatılmalıdır. Bu şekilde kavanozun kapağı vakumlu olarak kapandığı için uzun süre serin ve kuru bir yerde beyaz dut reçelini saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dut Yetiştiriciliği

Dut Yetiştiriciliği

Kuru Dut Faydaları ve Kullanımı

Kuru Dut Faydaları ve Kullanımı

Dut Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Dut Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Dut Bahçesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Dut Bahçesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Dut Yaprağı Türleri ve Özellikleri

Dut Yaprağı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Dut Kurusu Kaç Kalori?

Dut Kurusu Kaç Kalori?

Güncel

Dut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dut Kaç Kalori?

Dut Kaç Kalori?

Kuru Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Kurusu Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Dut Kurusu Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Dut Kaç Kalori?

Kuru Dut Kaç Kalori?

Beyaz Dut Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Dut Kurusu Faydaları ve Kullanımı

Dut Kurusu Faydaları ve Kullanımı

Dut Kaç Kaloridir?

Dut Kaç Kaloridir?

Kara Dut Tarifi ve Malzemeleri

Kara Dut Tarifi ve Malzemeleri

Dut Şurubu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Dut Şurubu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Dut Tohumu Ekimi ve Bakımı

Dut Tohumu Ekimi ve Bakımı

Kuru Dutun Faydaları ve Kullanımı

Kuru Dutun Faydaları ve Kullanımı

Dut Aşısı Bakımı ve Ekimi

Dut Aşısı Bakımı ve Ekimi

Dut Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Dut Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri